Dignitas is open

Het leven, de zorg en betrokkenheid voor de gasten in hospice Dignitas is er elke dag en nacht. Op vrijdag 3 april heeft Leo Blank, journalist van het Dagblad voor West-Friesland hier aandacht aan gegeven in het artikel: “Niemand sterft alleen in hospice”.

Nabijheid

Ingrid, directeur: “Dit geeft goed weer waar wij voor staan. In onze hospicezorg vinden wij nabijheid belangrijk. Er is een positieve sfeer en een goede balans in de zorg voor onze gasten met de beschikbare medewerkers en vrijwilligers. Hierbij wordt rekening gehouden met de veiligheidsvoorschriften die er zijn om verspreiding van het coronavirus te voorkomen”.

Bezoek

Armel, coördinator hospicezorg vult aan: “onze gast mag één bezoeker per dag ontvangen. Dit kan de partner zijn, een zoon of dochter en die mag zolang blijven als wederzijds goed voelt. De naaste kan een hapje mee-eten op de kamer van de gast. Zij kunnen samen in de eigen tuin, die bij de gastenkamer hoort, zitten en genieten van het zonnetje. Dignitas heeft ook een prachtige siertuin waar de gast alleen of met één naaste een ommetje kan maken.”

Zwaai moment

Ingrid, directeur: “Deze week hebben we een zwaai moment geïntroduceerd. Familieleden of goede vrienden kunnen dan met maximaal 3 personen op een afgesproken plek buiten bij ons hospice gaan staan. Op deze wijze kunnen naasten op 1,5 meter afstand van onze gast elkaar nog even zien en praten. Wij vinden het belangrijk dat het persoonlijke contact in deze fase van het leven blijft bestaan. In een veilige omgeving voor onze gast, onze medewerkers en vrijwilligers proberen wij deze waardevolle momenten mogelijk te maken.”

Bel ons gerust

Wil je meer weten over de opnamemogelijkheden  in ons hospice Dignitas? Bel gerust even met Armel of Ingeborg, coördinator hospicezorg. Tel: 0229 28 20 74.