Frances en Gerrit ontmoetten elkaar bij hun werkgever in Andijk. In 2001 besloten ze te trouwen. Ze kozen voor een van de mooiste plekjes van de wereld: St. Vincent, een eiland in de Caraïben.

Frances kwakkelt al voor hun huwelijk met haar gezondheid. De artsen denken dat het komt door een nekhernia. In 2016 blijkt het toch iets anders te zijn en wordt de diagnose ALS gesteld. In januari, een dag na Frances haar zestigste verjaardag, arriveert ze in Hospice Dignitas. Frances: “Ik was eerst wat angstig en gedeprimeerd, maar gaandeweg begon ik mij meer op mijn gemak te voelen. Het hielp ook enorm dat Gerrit veel bij mij kon zijn.”

Altijd welkom

Gerrit: “Ik voelde mij in het begin wat bezwaard dat ik hier zoveel was. Ik was bang dat ik de medewerkers en de vrijwilligers voor de voeten liep. Maar ze hebben mij op het hart gedrukt dat dit niet zo is en dat ik altijd welkom ben. Ik kan ook altijd blijven mee-eten en blijven slapen. We willen namelijk zoveel mogelijk genieten van onze kostbare tijd samen.”

Essentieel

Volgens Frances is ze tot rust gekomen bij Hospice Dignitas. “Er wordt hier voor mij gezorgd op een manier die bij mij past. Om een voorbeeld te noemen: ik heb het altijd prettig gevonden om er verzorgd uit te zien. Dat is een essentieel stukje van mij. Hier in het hospice begrijpen ze dat en ze hebben al een keer een schoonheidsspecialist en een nagelstylist voor mij geregeld. Dan word ik even heerlijk verwend en zie ik er weer uit als mezelf.”