Dignitas is blij met de campagne die het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is gestart rondom de bewustwording en mogelijkheden van palliatieve zorg. De campagne benadrukt dat als iemand uitbehandeld is, het leven en de zorg niet stopt. Daarnaast zet deze campagne aan tot het tijdig nadenken en spreken over wat men wel en niet wil, zodat naasten en hulpverleners daarnaar kunnen handelen.

Palliatieve zorg helpt om de beleving van deze periode zo positief mogelijk te maken en ondersteunt mensen om nog te doen wat ze belangrijk vinden. Ingrid Heidema, directeur bestuurder: “Dit is precies wat wij in ons hospice Dignitas ook doen. Onze gast omringen met wat je nodig hebt op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel vlak. Je bijstaan op een manier die bij je past.”

Op de website www.overpalliatievezorg.nl is goede informatie te vinden over de zorgmogelijkheden die er zijn voor mensen die zich in hun laatste levensfase bevinden. Ook zijn er tips te lezen over hoe je moeilijke onderwerpen bespreekbaar kunt maken met familie of vrienden. Persoonlijke verhalen zijn in beeld gebracht, waaronder die van Joop, die zegt: “Ik ervaar palliatieve zorg niet alleen hoe leef je fysiek goed, dat je geen narigheid en pijn hebt, maar hoe kom je de dag door? Hoe leef je leuker?”