Vrijwilligers

Voor de verzorging en begeleiding van onze gasten en ook hun familieleden zijn onze vrijwilligers belangrijk en onmisbaar!

Ons hospice is een plek waar je jezelf mag zijn als de laatste fase van het leven is aangebroken. Samen met onze verpleegkundigen zetten onze vrijwilligers zich met ziel en zakelijkheid in om ervoor zorg te dragen dat onze gasten en hun naasten zich thuis voelen. Zij omringen onze gast met wat er nodig is op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel vlak. Daarnaast staan vrijwilligers onze gast op allerlei andere manieren bij. Van het maken van een heerlijke maaltijd, de dagelijkse verzorging tot het aanbieden van allerlei activiteiten ter ontspanning zoals bijvoorbeeld: spelletjes, voorlezen, muziek luisteren. En dit op een manier die past bij onze gast.

Wie zijn onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn mensen met een warm hart, die ‘er zijn’ voor een ander. Zij onderschrijven onze missie en visie en kernwaarden. Zij kunnen zich goed inleven en afstemmen op de emoties en behoefte van onze gasten en hun familieleden, zodat zij zich op hun gemak voelen. Onze vrijwilligers zorgen voor een gastvrije en huiselijke sfeer en dat doen zij bijvoorbeeld door het zetten van een kopje thee, aandachtig naar je te luisteren, een vriendelijke lach of iets lekkers voor onze gast te maken. Afspraken nakomen en goed willen samenwerken is voor al onze vrijwilligers en medewerkers vanzelfsprekend.

Begeleiding

Vrijwilliger zijn in ons hospice Dignitas is een verrijkende ervaring en kan soms ook intensief of emotioneel voor je zijn. Voordat je als vrijwilliger start heeft Yvette Oomen, coördinator vrijwilligers persoonlijk kennis met jou gemaakt. Je loopt een aantal keren mee met een ervaren vrijwilliger en je volgt daarna onze basistraining. Yvette draagt zorg voor de begeleiding en ondersteuning van alle vrijwilligers. Regelmatig worden er bijscholingen of verdiepingsmiddagen georganiseerd zoals bijvoorbeeld een tiltraining of een workshop: “omgaan met sterven”.

Je kunt ons met allerlei werkzaamheden helpen, want er zijn verschillende groepen vrijwilligers, namelijk:

  • zorgvrijwilligers
  • gastvrouwen en gastheren
  • vrijwilliger geestelijk welzijn
  • kookvrijwilligers
  • tuinvrijwilligers
  • vrijwilligers technische dienst
  • vrijwilligers sfeer en interieur
  • vrijwilligers activiteiten voor medewerkers en vrijwilligers

vacature vrijwilligers

Wij zijn momenteel op zoek naar zorgvrijwilligersgastvrouwen en gastheren, kookvrijwilligers en tuinvrijwilligers.

Wil jij ons helpen en vrijwilliger worden?

Neem gerust contact met ons op!

Je kunt jezelf aanmelden door een email te sturen naar info@hospicedignitas.nl met hierin jouw gegevens en een korte motivatie. Onze coördinator vrijwilligers, Yvette neemt dan vervolgens contact met je op.

Op woensdagavond 11 september 2019 is er een informatiebijeenkomst over het vrijwilligerswerk. Wil je hier ook bij aanwezig zijn? Je bent van harte welkom. Meer informatie vind je hier.