Vrijwilligers

Bij hospice Dignitas zijn vrijwilligers essentieel. Wij kunnen onze missie en visie niet volbrengen zonder hulp van vrijwilligers. Ons hospice is een plek waar je jezelf mag zijn als de laatste fase van het leven is aangebroken. Onze deskundige medewerkers en vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om onze gast dat te laten ervaren. Dag en nacht verzorgen verpleegkundigen en (zorg)vrijwilligers onze gasten. Zij omringen elke gast met wat er nodig is op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel vlak. Daarnaast staan medewerkers en vrijwilligers onze gast op allerlei andere manieren bij. Van het maken van een heerlijke maaltijd tot het opvangen van onze gast zijn naasten. En dit op een manier die past bij onze gast.

Wie zijn onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn mensen met levenservaring, contactueel vaardig en waar nodig terughoudend. Zij staan paraat wanneer het er op aankomt, met zorg, aandacht, een enkel woord of gesprek. Ook zorgen zij voor een warme sfeer en de huiselijkheid. Zij houden het huishouden draaiende, zetten koffie voor het bezoek, verzorgen het eten en maken het bed op.

Vrijwilliger in het hospice word je niet zomaar, dat vereist een bepaalde instelling. Werken in het hospice is verrijkend, maar het is ook intensief en emotioneel. Het vraagt om inzet en inzicht. Alle vrijwilligers volgen een uitgebreide basistraining en worden goed ingewerkt, daarnaast wordt er regelmatig bijgeschoold en is begeleiding beschikbaar. Er wordt gewerkt met een team van ruim honderdveertig vrijwilligers. Zij worden begeleid en ondersteund door onze coördinator vrijwilligers Yvette Oomen. Er zijn verschillende groepen vrijwilligers actief:

Wil je vrijwilliger worden?

We vinden het fijn als je contact met ons opneemt, omdat je ons wilt helpen en vrijwilliger wilt worden. Er is namelijk altijd enig verloop binnen de bezetting van vrijwilligers. Je kunt jezelf aanmelden door een email te sturen naar info@hospicedignitas.nl. met hierin jouw gegevens en een korte motivatie.

Onze coördinator vrijwilligers, Yvette Oomen neemt contact met je op.

 

vacature vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar zorgvrijwilligersgastvrouwen en gastheren, kookvrijwilligers en tuinvrijwilligers. Wil jij ons helpen?  Stuur een email naar info@hospicedignitas.nl