Vrijwilligers

Voor de verzorging en begeleiding van onze gasten en ook hun familieleden zijn onze vrijwilligers belangrijk en onmisbaar!

Ons hospice is een plek waar je jezelf mag zijn als de laatste fase van het leven is aangebroken. Samen met onze verpleegkundigen zetten onze vrijwilligers zich met ziel en zakelijkheid in om ervoor zorg te dragen dat onze gasten en hun naasten zich thuis voelen. Zij omringen onze gast met wat er nodig is op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel vlak. Daarnaast staan vrijwilligers onze gast op allerlei andere manieren bij. Van het maken van een heerlijke maaltijd, de dagelijkse verzorging tot het aanbieden van allerlei activiteiten ter ontspanning zoals bijvoorbeeld: spelletjes, voorlezen, muziek luisteren. En dit op een manier die past bij onze gast.

Wie zijn onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn mensen met een warm hart, die ‘er zijn’ voor een ander en onze missie, visie en kernwaarden onderschrijven. Zij kunnen zich goed inleven en afstemmen op de emoties en behoefte van onze gasten en hun familieleden, zodat zij zich op hun gemak voelen. Onze vrijwilligers zorgen voor een gastvrije en huiselijke sfeer en dat doen zij bijvoorbeeld door het zetten van een kopje thee, aandachtig naar je te luisteren, een vriendelijke lach of iets lekkers voor onze gast te maken. Afspraken nakomen en goed willen samenwerken is voor al onze vrijwilligers en medewerkers vanzelfsprekend.

Begeleiding

Vrijwilliger zijn in ons hospice Dignitas is een verrijkende ervaring en kan soms ook intensief of emotioneel voor je zijn. Voordat je als vrijwilliger start heeft Yvette Oomen, coördinator vrijwilligers persoonlijk kennis met jou gemaakt. Je loopt een aantal keren mee met een ervaren vrijwilliger en je volgt daarna onze basistraining.

Yvette draagt zorg voor de begeleiding en ondersteuning van alle vrijwilligers. Regelmatig worden er bijscholingen of verdiepingsmiddagen georganiseerd zoals bijvoorbeeld een tiltraining of een workshop: “omgaan met sterven”.

Je kunt ons met allerlei werkzaamheden helpen, want er zijn verschillende groepen vrijwilligers, namelijk:

vacature vrijwilligers

Wij zijn op zoek zorgvrijwilligers, kookvrijwilligers en een klusjesman.

Wil jij ons helpen en vrijwilliger worden?

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk, neem gerust contact met ons op door te bellen naar 0229 28 40 60.

Je kunt jezelf aanmelden door een email te sturen naar info@hospicedignitas.nl met hierin jouw gegevens en een korte motivatie. Onze coördinator vrijwilligers, Yvette neemt dan spoedig contact met je op om kennis met je te maken.