Aanmelden voor opname

Iedereen die ongeneeslijk ziek is, kan zich aanmelden voor opname in ons hospice. Wanneer je denkt aan een opname voor jezelf of een naaste, neem gerust contact met ons op door te bellen naar: 0229 28 20 74.

Voor opname is een schriftelijke verklaring nodig van de huisarts of medisch specialist, waarin een levensverwachting van niet langer dan 3 maanden is aangegeven. De aanmelding voor een verblijf in ons hospice gaat in overleg met jouw huisarts of specialist. Als je bent opgenomen in het ziekenhuis vindt opname plaats in overleg met de transferverpleegkundige.

Persoonlijk gesprek en rondleiding

Je bent van harte welkom om langs te komen voor een persoonlijk gesprek en rondleiding om de sfeer in ons huis te voelen. Hiervoor kun je met onze verpleegkundige een moment afspreken. Zij vertelt je graag meer over de zorg en aandacht die wij je kunnen bieden, zodat je een goed en vertrouwd beeld van onze hospicezorg krijgt. Na afloop van de rondleiding krijg je aanvullende informatie en wordt in overleg met je (en jouw naasten) besloten of er al wordt overgegaan tot aanmelding of dat hier nog even mee gewacht wordt tot het moment dat opname wel gewenst is.

Opname

Er is over het algemeen geen wachtlijst voor opname. De enkele keren dat hier wel sprake van is, wordt in overleg met de aangemelde en zijn of haar naasten gekeken wat een goed alternatief of tijdelijke (tussen) oplossing kan zijn.