Hieronder geven we je een korte toelichting op ons overzicht: “kosten zorg en diensten”.

Gast

Zorgkosten

De kosten voor de zorg door verpleegkundigen en verzorgenden in hospice Dignitas worden vergoed uit de zorgverzekeringswet of uit de wet langdurige zorg.

Zorgverzekeringswet
De palliatief terminale zorg (de verpleging en verzorging) wordt betaald door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering.
Hospice Dignitas heeft voor 2021 met alle zorgverzekeraars in Nederland overeenkomsten gesloten om de geleverde zorg rechtstreeks te kunnen declareren. Dit zijn: AchmeaDe Amersfoortse,  Delta LloydFBTOInterpolis IZAIZZONVZ ,  UnivéVGZZekurZorg en zekerheidZilveren Kruis,  Menzis,  Multizorg,  DSWDe Friesland Zorgverzekeraar en CZ.

Caresq heeft ons geen aanbod voor 2021 gedaan. Als je hierbij verzekerd bent, neem dan contact met ons op; dan kijken we wat we kunnen regelen.

Wet Langdurige zorg
Mensen met een blijvende zorgvraag krijgen de zorg vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) indiceert welke zorg iemand nodig heeft. De patiënt krijgt dan een zorgprofiel op basis waarvan hij/ zij de zorg ontvangt. Een inkomensafhankelijke bijdrage kan van toepassing zijn. Meer informatie kun je vinden op onderstaande websites:  https://www.zorgwijzer.nl/faq/wlz of https://www.ciz.nl/

Verblijf

Voor het verblijf in ons hospice brengen wij een eigen bijdrage per dag in rekening. Dit is voor het gebruik van jouw eigen kamer met badkamer en diverse voorzieningen, zoals het wassen van beddengoed, gebruik hoog laag bed, gebruik van TV en internet en het nodige onderhoud van de kamers.

Heb je een aanvullende zorgverzekering bij een zorgverzekeraar, controleer dan goed of deze eigen bijdrage voor verblijf ook wordt vergoed. Wij adviseren je om hierover contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Kleding wassen

Incidenteel en op verzoek is het mogelijk dat wij tegen een vergoeding jouw kleding wassen.

Laatste zorg

Na jouw overlijden wordt de laatste zorg aan je gegeven; je wordt verzorgd en aangekleed. Je kunt samen met jouw naasten bespreken of en wie aan jou de laatste zorg mag geven. Dat kan onze verpleegkundige of verzorgende, samen met jouw naaste, zijn of de uitvaartverzorger.

Als jouw naasten het alleen willen doen dan zijn daar geen kosten aan verbonden; het gebruik van onze  “laatste zorg koffer” daarbij is gratis.

Wordt de laatste zorg door of samen met onze verpleegkundige of verzorgende gegeven, dan zijn hier kosten aan verbonden. De uitvaartverzekering vergoedt mogelijk de laatste zorg. Wij adviseren je de polis met voorwaarden te raadplegen of dit te bespreken met de uitvaartverzorger. Vergoedt jouw uitvaart verzekering deze kosten, dan kunnen wij als service deze kosten rechtstreeks factureren bij de uitvaartverzorger.

Gebruik van de kamer voor opbaren

Het is niet mogelijk om in ons hospice te worden opgebaard.

 

Naaste

Een familielid, vriend of kennis van onze gast kan in overleg met de verpleegkundige mee-eten, overnachten of waken.

Mee-eten

Een naaste kan tegen een vergoeding met de warme avondmaaltijd mee-eten.

Overnachten

Een naaste kan blijven overnachten op de kamer van de gast. Op sommige kamers is het mogelijk om een tweepersoonsbed te plaatsen. Het is ook mogelijk om in onze familiekamer te overnachten. Deze kamer moet ’s morgens wel weer beschikbaar zijn voor anderen. Het bedrag dat wij in rekening brengen voor overnachten is inclusief een ontbijt; ook als je geen ontbijt wilt.

Waken

Wanneer het overlijden van jouw dierbare (binnen een paar dagen) is te verwachten, dan kun je blijven waken. Blijf je waken dan is dat kosteloos. Maak je gebruik van de warme avondmaaltijd, dan vragen wij hiervoor een vergoeding.

Factuur

Voor bovenstaande zorg en diensten stuurt onze financieel administratief medewerker maandelijks de factuur naar de gast of de contactpersoon die in het zorgdossier van de gast is vermeld.

Bel ons gerust

Mocht je meer informatie willen hebben, neem gerust contact op met Armel of Ingeborg, coördinatoren hospicezorg. Telefoonnummer: 0229 28 20 74