Piet, onze gast op kamer Roos heeft onlangs een fantastische dag beleefd. Dankzij onze samenwerking met Stichting Ambulancewens is zijn wens in vervulling gegaan.

Voordat Piet in ons hospice kwam wonen, verzorgde hij samen met een vrouw uit Nijmegen een muziekprogramma op internet. Digitaal waren zij regelmatig met elkaar in contact. In de loop van de tijd is er een vriendschap ontstaan. Piet: “Ik wilde haar graag een keer zien en persoonlijk afscheid nemen. Zij wilde mij ook graag ontmoeten en er samen een leuke dag van maken.”

’s Morgens kwam de ambulance met twee verpleegkundigen naar Dignitas om Piet op te halen. Na de koffie gingen zij samen op pad naar Nijmegen. “De rit naar Nijmegen vond ik al geweldig! Ik heb geen problemen met reizen, want ik ben vrachtwagenchauffeur geweest van beroep. Ik kon nu mooi een keer de weg bekijken als passagier en hoefde zelf niet op te letten. Toen ik in Nijmegen arriveerde werd ik warm onthaald door mijn vriendin, haar vriend en dochters”.

Piet zijn vriendin woont op een boven verdieping, maar met hulp van de verpleegkundigen is hij boven gekomen. “Ik heb daar zo’n leuke dag gehad! Mijn vriendin had voor een lekker hapje en een drankje gezorgd. Ook een ander stel, die ik ken van dit radioprogramma kwam onverwacht langs. Zij kwamen helemaal vanuit Zwolle. We hebben geklets en natuurlijk stond de muziek aan. Ik heb zelfs nog even gedanst”. Piet vertelt verder: “Het wederzijds afscheid was wel even moeilijk. We hebben allebei een traan gelaten. Om 19:00 uur kwam de wensambulance me weer ophalen. Ik reed met zo’n blij gevoel terug naar Hoorn  en dacht: ‘mijn dag kan niet meer stuk!’ ”.

Piet Zijlstra